Mlečna cesta – Zelene Doline

Kmetija Cizej


Na kmetiji Cizej je čutiti ponos, ugled in spoštovanje do opravljenega dela. Vse to pušča sledi tudi v načrtih za prihodnost.

Trdo delo in spoštovanje do narave so vrednote družine Cizej, Primoža z ženo Anko in petimi otroki. V delo na kmetiji je vpeta vsa družina, s skupno željo, imeti urejeno kmetijo in poskrbeti za dobro počutje živali. Kmetija obsega 18 hektarjev obdelovalnih površin, nekaj površin pa imajo tudi v najemu.

Primož si je že kot otrok želel, da nadaljuje delo svojih staršev. Zato je srednjo šolo nadaljeval na kmetijski šoli v Šentjurju in kmetijo prevzel leta 2010. Včasih so se na kmetiji poleg pridelave mleka ukvarjali še s hmeljarstvom in sadjarstvom. V osemdesetih letih so se odločili za specializacijo, za pridelavo mleka.

Danes Primož ponosno pove, da se za prihodnost ne boji. Tradicijo bo nadaljeval sin Blaž, ki praktične izkušnje nabira doma, dodatno znanje pa na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru.

Na kmetiji je čutiti ponos, ugled in spoštovanje do opravljenega dela. Prav tako je že začrtana pot za prihodnost, kjer si bodo prizadevali ohraniti kakovost črede in surovega mleka. Le tako bodo lahko še naprej gradili svojo prepoznavnost in kot dobavitelj Mlekarne Celeia soustvarjali pozitivno podobo blagovne znamke Zelene doline.