Mlečna cesta – Zelene Doline

Kmetija Grm


So zgodbe in so zgodbe, ki pustijo sledi. Radi se jih spominjamo in so nam v spodbudo, da v prihodnost zremo pogumno, včasih tudi z željo biti drugačen.

Dora Grm je odraščala na kmetiji svojih staršev, nadaljnja življenjska pot pa jo je vodila, da je pred 25 leti prevzela kmetijo po teti Mariji. Ljubezen do vsega, kar ponuja narava, je v njej rastla že od rane mladosti, zato nikoli ni razmišljala o življenju v velikem mestu.

Danes Dora skupaj z možem Miranom, sinom Andrejem in hčerko Janjo skrbi za kmetijo, veliko 6 hektarjev, 14 hektarjev površine je v najemu. V hlevu je povprečno 50 glav goved, od tega 25 krav molznic. Sprva so se na kmetiji ukvarjali s hmeljem, vendar so ga pozneje opustili, pridelava mleka pa je zaživela okoli leta 1990.

Dora je ponosna na svojo družino, njen ponos pa je tudi kmetija, saj se ji je uresničila srčna želja, da se življenjski utrip nadaljuje. Čez čas bo kmetijo prevzel sin Andrej, ki je po uspešno zaključeni srednji šoli dodatno znanje pridobival na višji kmetijski šoli v Šentjurju. In ker se nove ideje iskrijo skozi mladost, si Andrej želi nadaljevati zgodbo, ki so jo zapisali starši, hkrati pa razmišlja o novih načrtih in izzivih. Njegova želja so tudi turistične vode, predvsem delati z mladimi in jim v okviru šole v naravi približati življenje na kmetiji.