Mlečna cesta – Zelene Doline

Kmetija Krnc


Družinska kapela iz turških časov predstavlja posebnost domačije Krnc. Brankina mama vedno poskrbi, da v njej nikoli ne manjka cvetja.

Na kmetiji je bila od leta 1975 zbiralnica, takrat so Krnčevi začeli s prodajo mleka v Mlekarno Celeia. V primeru povečane količine prireje mleka jim je bila obljubljena proga čez Čanje, zato so leta 2009 začeli gradnjo novega hleva, končali pa so jo dve leti kasneje. Novi hlev daje prostor za približno 80 glav goved.

Branka in Jože sta bila oba zaposlena. Po 17 letih službe se je Branka zaradi veliko obveznosti znašla na razpotju – zmanjšanje proizvodnje ali konec službovanja. V zavedanju, da se na dveh stolih ne da sedeti, je leta 2006 prevzela kmetijo ter svoj čas posvetila družini, živalim in manjšemu vinogradu. Delo na kmetiji ji nikoli ni bilo tuje, z že štirinajstimi leti je kazala radost do dela in skrb za kmetijo.

Sin Luka in hči Katja, oba zaposlena, se z velikim veseljem vračata v domači kraj obiskat starše in mlajšega brata Florjana. Priimek na kmetiji nikoli ni bil stalnica, saj se je iz generacije v generacijo zamenjal že štirikrat. Kot kaže trenutno, pa se še vsaj naslednjo generacijo ne bo spremenil.